Skrivesperrenytt (1)

Nygammelt fra Journal of Applied Behavior Analysis

Alle som skriver, eller kanskje nettopp ikke skriver, er kjent med og frykter tilstanden skrivesperre.

Jeg har selv en venn og kollega som er såpass interessert i problemet at han i årevis har hatt som uttalt mål en dag å fullføre det definitive fagverket om skrivesperre – intet mindre enn syv bind. Det har så langt blitt med drømmen, da min venn synes å slite ørlite grann med en slags dørstokkmil når det gjelder å komme i gang med første kapittel.

Uansett; Dennis Upper ved Veterans Administration Hospital, Brockton, Massachusetts publiserte allerede høsten 1947, i tidsskriftet Journal of Applied Behavior Analysis, en uhyre interessant studie kalt THE UNSUCCESSFUL SELF-TREATMENT OF A CASE OF «WRITER’S BLOCK». Og stort mer utfyllende og med større troverdighet enn Uppers studie behandler temaet, er det nok vanskelig å få det på denne siden av sperringen, så og si:

jaba00061-0143a_0001

Ytterligere kommentarer er fullstendig overflødige her. Heldigvis, får jeg legge til, for jeg merker at det sitter veldig langt inn å skulle prøve å finne de rette formuleringene akkurat nå. Det har vel egentlig vært sånn en stund også.

Oppdatering: Overassisterende rediktøs Finnøve «syrlig» Synden har en kommentar.

3 tanker om “Skrivesperrenytt (1)

  1. Tilbaketråkk: Skrivesperre | diktakt

  2. Tilbaketråkk: Diktatur | diktakt

  3. Tilbaketråkk: Vedr. «Skrivesperre:_ | «diktakt

kommenter diktakten

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s