Hverdagshypnose for pinlig berørte

K U R S U S

diktakt har av ulike årsaker ikke blitt oppdatert med nytt materiale siden sist vinter, men nå syntes rediktoratet at det var på tide å i det minste by på en reprise på noe gammelt som enda ikke er skjemt.

Derfor har vi vært på den mørke baksiden av månearkivet fra fortiden og fisket frem, og fjærlett omarbeidet en leksjon fra vår gamle serie med hypnosekurs, tidligere publisert på en annen, fordums nettside av oss, og i denne leksjonen lærer vi leserne å hypnotisere omgivelsene til å la en slippe unna med forskjellige ting som ellers lett ville ha medført konsekvenser; såkalt hverdagshypnose for pinlig berørte – eller «for folk som oppdages på feil sted med buksene dårlig kneppet og i trekkspillfasong et sted nedenfor knærne», om man vil.

pinlig berørt mus

– Me …? Illustrasjon: Ub Iwerks

Hypnose, leksjon I. Hverdagshypnose for pinlig berørte.

Nesten alle har vi en eller annen gang vært vitne til eller selv blitt utsatt for hypnose. Som kjent benytter en hypnotisør seg – i tillegg til et intenst blikk og ditto mimikk – av suggererende bevegelser, ofte utført med en såkalt pendel, men like gjerne med kun hender og fingre som verktøy i den hypnotiske trances tjeneste. De suggererende bevegelsene ledsages videre av hypnotisørens monotone repetisjon av et hypnosemantra, alternativt en hypnotisk instruksjon – også kalt programmering.
Programmering medfører at objektet senere vil utføre handlingen som er instruert under den hypnotiske seansen. Objektet vil under utførelsen av den instruerte handlingen oppleve at han eller hun selv initierer og gjennomfører dette som en spontan og fri viljeshandling, og er overhodet ikke klar over at handlingen på forhånd er effektivt programmert ved hjelp av hypnose.

Et svært populært virkemiddel innen hypnosefaget er det kjente sovemantraet. Hypnotisøren svinger pendelen eller hånden frem og tilbake i en rolig, taktfast bue foran objektets ansikt mens han messer fram et sovemantra. Dette lyder f.eks. ganske enkelt: «Se meg inn i øynene. Du er søvnig. Du vil sove. Se meg inn i øynene. Du er søvnig. Du vil sove.», eller noe i den retning. Dersom hypnosen lykkes, sovner objektet etter svært kort tid.

pendel

Hvor ofte har De ikke, kjære leser, befunnet Dem i en pinlig, kanskje rett ut sagt kompromitterende situasjon – tatt på fersk gjerning i kakeboksen, så og si – hvor De skulle ønske at De kunne hypnotisere vedkommende vitne eller autoritetsperson som er blitt oppmerksom på Deres karakterbrist? Hypnotisere, slik at De i det minste kunne komme Dem unna litt svint, og i beste fall for all ettertid unngå å behøve å stilles til ansvar?

Etter å ha tatt vårt hypnosekurs kan De!

Vi skal i det følgende gjennomgå en enkel grunnteknikk bestående av magisk mimikk, en suggererende hånd- og fingerbevegelse samt et velprøvet hypnosemantra.

Begynn med å nærme Dem objektet med rolige, litt avventende skritt. Forsøk å forme ansiktet til et avvæpnende, delvis unnskyldende smil, og møt objektets blikk med bedende «hundeøyne».

Neste moment er håndbevegelsen. Denne kan, i likhet med hundeblikket, ofte kreve at man øver litt foran et speil på forhånd. Om De synes dette virker vanskelig, er det bare å trene mer. Husk, øvelse gjør mester! Håndbevegelsen utføres ved at man løfter begge hender opp i ansiktshøyde og vifter med dem. Fingrene skal være spredt godt ut hele tiden, og håndflatene skal vende ut mot objektet. (se fig. 1)

Når det svette smilet, hundeblikket og den avvergende viftingen er på plass, må man fremsi hypnosemantraet. Det spesifikke mantraet for slike situasjoner er:

«Se gjennom fingrene med meg. Se gjennom fingrene med meg.»

Dette gjentas noen ganger.

se gjennom fingrene med meg
– Ikke vært i kakeboksen, nei. Illustrasjon: sykik

Fig. 1 – Magisk håndbevegelse
Avvergende vifting. Obs! Husk imidlertid å vaske hendene for kake først.

Dersom hypnosen er vellykket vil objektet etterhvert senke skuldrene, ta hoftefeste med begge hender, riste litt godmodig oppgitt på hodet og dra på smilebåndet, som det heter. De kan nå trygt forlate åstedet, og regne med at objektet ikke kommer til å forfølge hverken Dem eller saken videre!

Denne teknikken har ofte vist seg å fungere svært godt – i mange lett til middels pinlige situasjoner, i det minste.

Enkelte mener å ha hatt usedvanlig gode resultater med denne formen for hypnose også i tilfeller der det angjeldende overtramp har vært av langt grovere karakter – og derved også medført langt høyere grad av pinlighet. Men herværende rediktorat legger vekt på etterrettelighet og presisjon, og vil derfor benytte anledningen til å minne om at det ikke tjener de hypnotiske teknikkers generelle omdømme, dette at det stadig serveres røverhistorier om en effekt av disse teknikkene som langt overskrider alt man innen rimelighetens grenser kan forvente. Så, til dere som bidrar til å spre disse kraftig overdrevne ryktene om hva man faktisk kan slippe unna med hvis man er god til å hypnotisere, har vi dette å si:

Dere er jo tilfeldigvis alle sammen, uten unntak, skruppelløse og styrtrike bankfolk og finansakrobater, og dere har avlevert dette svært upålitelige hypnosetipset mens dere henger der og slenger i økonomiske fallskjermer verdt minimum tjuefem millioner kroner pr. stk. og har derfor lite å tape på å komme med dårlige råd. Eller eventuelt, dere er ved hemmelig, demokratisk valg utpekt av folkedypet til å sitte på Stortinget eller i regjering, og har derfor selvfølgelig svært liten troverdighet generelt, både i hypnosespørsmål og ellers.

Et felles trekk ved alle de eksempler det gjerne vises til i forbindelse med påstander om at almuen lett kan hypnotiseres til å overse virkelig skandaløse forhold, er at ved alle de angjeldende såkalte hypnotiske «seansene», skal fjernsynsteknologi ha blitt benyttet til å distribuere hypnosen til brede lag av folket simultant; såkalt massehypnose eller Dagsrevy, som det også kalles. Men fjernsynsteknologi er viden kjent for å ha liten eller ingen hypnotisk effekt, og vi må nok derfor fullstendig avvise effektiv bortforklaring av gjennomgående korrupsjon og milliardskandaler via tv-skjermen som ren ønsketenkning. Det er faktisk grenser for folks lettlurthet. Makan.

Rediktoratet frasier seg ethvert ansvar for eventuelle komplikasjoner – både hos hypnotisør og objekt – som måtte oppstå ved anvendelse av teknikken. Husk at hypnose er en svært kraftfull metode som alltid bør benyttes med forsiktighet. Lykke til!

En eller annen gang kommer muligens andre leksjon i vårt hypnosekurs, som tar for seg selvhypnose for folk som er bittelitegrann redd for klovner.

. . .

Ⓒ 2006 Dik Taktér

En tanke om “Hverdagshypnose for pinlig berørte

  1. Tilbaketråkk: Hypnosekurs – andre leksjon: Selvhypnose for folk som er bittelittegrann redd for klovner | diktakt

kommenter diktakten

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s